Dränering och fuktskydd i Sunne, Torsby och Hagfors

Behöver du dränera om din källare?

Vi på FMT AB har utfört många dräneringar och har förstklassig utrustning för jobbet. Vi använder oss av produkter från Fuktspärrteknik och har även genomgått deras utbildning "säker grund certifikat" för att säkerställa din trygghet genom att anlita en certifierad entreprenör. I samband med en omdränering brukar vi rekommendera att man samtidigt isolerar källarväggen och installerar ett nytt fuktskydd. Här använder vi Optidrain som är en förstklassig produkt genom sin förmåga att isolera och borttransportera fukt.En mycket lång livslängd på systemet uppnås genom att isoleringen skyddas av Optiwebduken, det är en geotextil som tack vare den speciella uppbyggnaden av väven ser till att fukt kan vandra ut men inte in. Funktionsprincipen kan liknas vid Goretex. eftersom isoleringen också hålls torr och fri från lera och jord uppnås ett mycket bra isolervärde. www.fuktsparrteknik.se

 

När man skall dränera och grundisolera sin fastighet så finns det, efter själva uppgrävningsmomentet runt fastigheten, ett väldigt viktigt moment att göra innan man monterar Optidrain-systemet och det är att ta bort kall- eller varmasfalten som sitter på källarväggen.

Kallasfalt var gamla tiders fuktskydd, och tanken med det var att hindra ytvatten samt markfukt att tränga in i källarväggen. Den har dock en väldigt stor nackdel och det är att den tätar alla porer i betongen vilket innebär att fukten inte kan ”vandra” ut.

Det finns många olika sätt och teorier om hur man skall ta bort asfalten bland olika entreprenörer. Vissa säger att det räcker med att skrapa med spaden eller skopan på maskinen för att ”öppna” upp lite så börjar det att andas… Vissa gör inget alls.

Gör man inget, så är det ganska meningslöst att montera ett kapillärbrytande system som t ex vårt Optidrain, Podrän eller Isodrän. Det kommer mest att kosta en massa pengar och ge en dålig funktion.

Vi på FMT AB har valt att fräsa bort kall- eller varmasfalten med en ytfräs som vi monterar på grävmaskinen. Denna ger ett mycket gott resultat och uppnår med lätthet gällande krav från isoleringsleverantörer.

www.ytfsweden.se

Ytfräsen och annan specialutrustning exempelvis spikpistoler för isolerskivor, topptäcklister, marktäckning, laserinstrument, mm kan också hyras av oss under perioder då vi själv inte har full beläggning på den utrustningen.

Kontakta oss för rådgivning och offert/kostnadsförslag. Fyll i formuläret nedan eller ring oss på telefon 073 047 12 30